HELSETUR
Tilbake til bloggen
livsstilskurs, dietter, slanking, slankekurs, livsstilsendring, gå ned i vekt

Hvorfor du ikke bør slanke deg!

helse Dec 13, 2020

Jeg har lyst å forklare litt hva som skjer når vi stadig går på dietter. Hvem drømmer ikke om å gå fortest mulig ned i vekt og ikke minst holde seg slank? Hvem ønsker ikke at det fantes en pille som kan gjøre dette for oss? Jeg har selv prøvd ALT. Fra bare pulver til slankepiller fra legen. Noen ganger stopper vekta opp uansett hva du gjør, pga medisiner eller sykdom. Kanskje man er for dårlig til å gå tur til og med. Kjenner til den følelsen av å ha prøvd tusen ganger og mislyktes gang på gang. Noen ganger har det løsnet og vekta har gått ned, for å gå opp igjen like fort. Hvem kjenner ikke til det?

Jeg fikk kyssesyka og ME under svineinfluensa. Jeg er et godt eksempel på hva virus kan gjøre i kroppen. Det påvirker alle organer og også skjoldbruskkjertelen som styrer stoffskiftet.

Det mistenkes at 70% av jordas befolkning har JOD mangel, etter et forsøk på rotter i 1948 som tydet på at folk fikk stoffskifteproblemer av jod, noe som er helt feil i de dosene som ble gitt, og i tillegg har rottene annet stoffskifte enn oss mennesker. I ettertid er det ikke gjort særlig mange forsøk, og denne ene undersøkelsen gjorde at det nå står advarsler på nett angående jod og at de fjernet JOD fra melk og brødprodukter. Istedet har vi masse brom og fluor i brød og tannkrem som igjen undertrykker jod. Mange har kuttet ut melkeprodukter pga matintoleranse og de færreste spiser mye hvit fisk. Så med dårlig stoffskifte blir vi sliten og utmattet og har vanskeligheter med å gå ned i vekt. Vi er nødt til å spise mat som retter på denne ubalansen. Hvordan få i seg mindre brom og fluor og mer jod? Jod har mange viktige oppgaver og en av de er å detoxe cellene i kroppen for avfallstoffer, skille ut tungmetaller og kvitte oss med parasitter, virus og bakterier.

Når ikke dette fungerer som det skal og vi i tillegg har et kosthold basert på sukker og karbohydrater så får du en betennelsesreaksjon i kroppen som den selv ikke klarer å rydde opp i. Da vil ingen pille kunne hjelpe deg og du ender opp med overbelastede nyrer og lever. Denne kan også på sikt føre med seg diabetes 2, som mange ikke skjønner alvoret av. Diabetes 2 og høyt blodsukker kan føre til nyresvikt, du kan bli blind, og du øker risikoen for hjerteinfarkt og slag. I tillegg kan man få sår som ikke gror og man må amputere bena.

Det beste er at denne tilstanden kan ofte reverseres, og med enkle grep. Når man er avhengig av sukker, noe de fleste av oss er fra fødselen av, siden vi blir matet med søt melk og fikk snop når vi var triste, flinke eller slemme er dette blitt en del av belønningssystemet vårt. Hvor ofte har du ikke sagt fordi du fortjener det når du tar deg en flaske vin eller pose smågodt? Problemet vårt er at det blir for mye. Om vi klarer å finne balansen så vil vi lett kunne bli friskere, samt få mer energi.

Men det fins ingen pille, dietter eller slankekurer som kan fikse denne betennelsestilstanden din i kroppen på 8 uker etter jul. Dette er en livsvarig jobb å ta vare på oss selv. Beklager, men sant! For at dette skal bli så overkommelig og enkelt som mulig så har jeg satt sammen et kurs som gjør at man enkelt kan endre hele livsstilen, nesten uten at du merker det. Kun ved å ta noen få andre valg. Små endringer – stor effekt. Det går på å finne alternativer for enkelte rådvarer, og da kan du fortsatt føle at du spiser sukker selv om du ikke gjør det. I tillegg skal det gå fort å lage mat, og det skal være naturlig mat. Altså vanlig mat som du finner i butikken. Du trenger ikke veie mat, telle kalorier, eller karbohydrater. Når man spiser karbohydrater fra naturlige kilder og kutter ut raffinert sukker så er masse gjort. Man trenger IKKE gå på diett for å bli sunne. Veldig mange som er syke eller har lavt stoffskiftet skal ikke faste eller gå på keto feks. Å sulte kroppen kan gjøre deg syk. Det fins også noen som spiser for lite og derfor er i spareblus. Ved å spise mat som holder blodsukkeret stabilt vil du starte å forbrenne ditt eget fett. I tillegg vil du få mer energi.

Du må rett og slett finne balansen og slutte å slanke deg. Det skaper også stress i hode vårt om vi skal tenke på alt vi spiser til enhver tid og det er gjort forskning som sier at stress alene øker blodsukkeret.

Kurset jeg tilbyr er tatt ut fra fenomenet BIOHACKING. Et crazy ord på noe så enkelt som at vi endrer biologien. (DNA). Det betyr at man må ha alle elementer som søvn, hvile, aktivitet, kosthold, stress og mental vekst. Alle disse tingene er vesentlige i en god livsstil. Ikke tenk på vekta di. Tenk på helsa di. At du skal bli frisk og gammel. At du skal forebygge sykdom. Vekta vil uansett gå ned om du følger opplegget men vårt hovedfokus bør ikke være utseende. Det bør være å få energi og bli glad igjen. Få selvtillit og slippe dårlig samvittighet fordi man er syk. Kanskje kan du slutte på dine medisiner etterhvert også. Det vil legen kunne se på dine blodprøver når kolesterolet og blodsukkeret går ned.

Mine kursdeltakere merker endringer allerede første uka. Det sier litt om hvor stor effekt hva vi spiser har på kroppen og tilstanden vår.

Jeg ønsker deg en nydelig jul og håper å se deg på kurs i januar. Et kurs som gir deg kunnskapen for alltid. Endringer som blir varige. Et kurs som gir deg smilepuls og livsglede tilbake! Jeg skal lose deg på veien for jeg har oppskrifta! Jeg skal gjøre det lett for deg. Jeg lover! De som følger opplegget lykkes. Sprekker du en dag så er det okei, og vi fortsetter dagen etter. Det er ikke noe som heter å mislykkes på dette kurset, fordi det er en livsstilsendring og ikke diett.

Gode ønsker og ta vare på deg selv i denne utfordrende tiden.

Ikke gå glipp av det som skjer!

I vårt nyhetsbrev får du motivasjon, tips for gode sunne vaner og oppskrifter, nye kurs som kommer, og mer rett levert i din innboks. 

Vi hater SPAM. Vi vil aldri selge din opplysninger.